Jeu de Bouckles gaat nu nog bewuster om met energie!

Was ons hele gebouw al voorzien van led-lampen, we hebben nu ook zonnepanelen op ons dak en daar kunnen heel wat led-lampen op branden. Milieubewust, kostenbesparend en bij de tijd.

 Fietsen en Jeu de Boules voor het goede doel.

Jaarlijks op Koningsdag organiseert de jeu de boules vereniging in Boekel  een inzameling voor een goed doel. Dit jaar hebben de leden unaniem besloten om in te zamelen voor de stichting Kitty.

Kitty Reijbroek uit Boekel is een van de ong. 500 mensen in Nederland  die lijden aan de hersenziekte NF2. Vanaf 1992 heeft Kitty vier keer een hersenoperatie ondergaan en in 2012 is bij haar de diagnose vastgesteld. Er zijn voor deze aandoening geen goede medicijnen en behandeling is niet mogelijk.      

Stichting Kitty is opgericht met het doel om meer bekendheid te geven aan de hersenaandoening NF2 en zodoende aandacht te krijgen van de overheid en de medische wereld voor onderzoek.

In het voorjaar werd de oprichting van de stichting gestart met een fietstocht door John, de broer van Kitty en zijn vriend Enrico van de Tillaart naar Gibraltar zuid Spanje.Op spectaculaire wijze werd op het Agathaplein het startschot gegeven voor deze moeizame tocht. Op Koningsdag gaan de leden van de Jeu de Boules vereniging weer fietsen minder ver maar wel met een doel: geld inzamelen voor de stichting Kitty. Alle deelnemers betalen € 5,- inschrijfgeld. Om 10 uur starten we naar een locatie om daar twee partijen te spelen en de lunch te gebruiken.  Om 15.00 uur zijn we terug op de accommodatie “Sancta Maria” waar de derde partij zal worden gespeeld.Voor het doel gaan we een loterij houden die mogelijk wordt gemaakt door het bedrijfsleven en inbreng van de vereniging. Ook hebben we een collectebus voor het doneren van een vrije gift.

Graag willen wij iedereen vanaf 15 uur uitnodigen om gratis een partijtje te jeu de boulen of gewoon ons terras te bezoeken met een hapje en een drankje op het mooiste plekje van Boekel. Door mee te doen aan de loterij of iets te gebruiken steunt u het goede doel en dat is voor deze dag ons grote doel.

Aan het goede doel zal worden geschonken:

-       Het inschrijfgeld van de leden

-       De opbrengst van de loterij

-       De vrije gift in de collectebus

-       Sponsoring door Jackie van de frietwagen

-       Sponsoring door de vereniging van de kantine opbrengst

 Dus voor een mooie en goede invulling van Koningsdag, vanaf 15.00 uur van harte uitgenodigd bij Jeu de Bouckles aan de Bernhardstraat 74.

 

Verslag van onze bijdrage aan de Zonnebloem:    

Museumbezoek de Zonnebloem

 

NPC nieuws 

Volop zomer, prachtig weer, en toch vierde Petanque vereniging Jeu de Bouckles het einde van het zomerseizoen met een z.g. “Pleintjes Toernooi “. Er werden een vijftal “pleintjes” aangedaan in evenzovele straten van Boekel waar ze een Boulebaan hebben. Na een vijftal wedstrijden toog men weer naar het clubgebouw waar de dag werd afgesloten met een BBQ. De dagwinnaars waren: Harrie Donkers,  Jo Hendriks, Piet van der Linden en Johanna v.d. Elzen. Ook werden er traditie getrouw op deze dag de jubilarissen gehuldigd. Dit jaren waren er 5 ‘koperen” jubilarissen. Jo Bijvelds,   Tonnie van Logten, Gerard van der Ven en Truus en Sjef van de Vondervoort. Allen proficiat.
Hoogtepunt van de dag was het bekend maken van de clubkampioen. 52 Leden streden in de zomer in twee poules om deze titel. In poule B werd winnaar bij de dames, Maria School en bij de heren werd Henk van Haandel ongeslagen winnaar. In poules A ging bij de dames Tiny v.d. Elzen met de eer strijken en Jan van Haandel bij de heren. En Jan van Haandel werd clubkampioen omdat hij gewoon de beste was van iedereen. Proficiat. De prijzen werden uitgereikt door Sjoerd van Haandel, onze sponsor.

De volledige uitslag vind je hier.

 

 

Petanque vereniging Jeu de Bouckles

Fietsen en boulen voor het goede doel!!!

Nou het boulen was goed gelukt maar de fiets hebben we thuis gelaten. Toch was het een gezellige boel in Sancta Maria waar we met 88 spelers drie wedstrijden hebben gespeeld. Deze keer ging de wisselbokaal naar Harrie Coppens. Proficiat. De Speeltrein won de cheque van € 1600,-. Bijeengebracht door alle leden van Jeu de Bouckles en belangstellenden. De Speeltrein kan straks beschikken over “eigen” gereedschap om daarmee bestaande toestellen te onderhouden of nieuwe in elkaar te zetten. Fietsen en boulen voor het goede doel! Gelukt? Zeker. Onze invulling op Koningsdag was dik in orde.

 Voor de volledige uitslag klik hier

 

Kampioen klasse 4A AWC!!

Het team van Jeu de Bouckles 2 streed 12 zaterdagen in de AWC ( afdelings wintercompetitie). 104 wedstrijden later bleek dat zij de beste waren en kampioen in hun klasse.

Het was nipt maar dat kan de pret niet drukken.

Hierbij een foto van het kampioensteam. Van links naar rechts staand: Harrie Coppens, Jan van Kilsdonk, Tonnie van Logten, Jan van Haandel, Henk van Vorst en Jan Kroos

Zittend: Harrie Donkers, Toos Verhofstad, Ties v.d. Tillart.  Mientje Coppens ontbreekt op deze foto.


Eindstand AWC 2012016

 

nieuwe banken?

Nee hoor geen nieuwe banken al zou je dat niet zeggen. Een aantal vrijwilligers hebben geschroefd, geschuurd, geplamuurd, rechtgetrokken, geverfd, gelakt en wie weet wat nog meer wat technisch allemaal boven mijn pet gaat.

Complimenten hier kunnen we weer trots op zijn. Bedankt.

 

Petanque vereniging Jeu de Bouckles internationaal.

Het was dit jaar de beurt aan onze Belgische Boules-vrienden om vanuit Bonheiden naar Boekel af te reizen voor ons jaarlijks vriendschappelijk toernooi. Dat de eerste wedstrijd in de stromende regen werd gespeeld kon de pret niet drukken. Er werd serieus gespeeld maar wel op een zeer vriendschappelijke manier naar elkaar toe. En dat maakt onze uitwisseling ook altijd zo bijzonder. Stonden de Belgen na 3 wedstrijden flink voor, in de laatste wedstrijd boog Jeu de Bouckles de achterstand om in een gelijkspel. Boekel had een positief saldo en werd daardoor winnaar. (+10) De Nieuwe bokaal (er moest een nieuwe gekocht worden omdat Bonheiden hem al zo vaak gewonnen had) bleef in Boekel. Proficiat Jeu de Bouckles. Proficiat ook voor PC Berentrode uit Bonheiden omdat ze met ons wederom een prachtig toernooi hebben gespeeld. Volgend jaar reizen wij af naar Bonheiden met Bokaal om die ’s avonds weer mee naar huis te nemen.